Belirli kriterlere göre en iyi Bitcoin borsaları

0
Bu liste, kullanıcı incelemelerinin yanı sıra kullanıcı dostu, erişebilirlik, ücretler ve güvenlik gibi bir dizi...

Bu liste, kullanıcı incelemelerinin yanı sıra kullanıcı dostu, erişebilirlik, ücretler ve güvenlik gibi bir dizi kritere dayanıyor. Bu kriterlere göre en iyi Bitcoin borsaları şu şekilde:

–Binance
-KuCoin
-Coinbase
-Bitfinex
-Bittrex
-Kraken
-Cex.io
-ShapeShift
-Poloniex


Bu borsaların detaylı incelemeleri ise aşağıda yer alıyor:
Binance
En iyi Bitcoin borsası olarak zirvede yer verdiğim Çin merkezli bir borsa olan Binance’in popülaritesi son zamanlarda büyük ölçüde arttı. Öyle ki günlük 1 milyar Dolar’ı aşan hacimlere ulaşarak dünyanın en büyük hacimli borsaları arasına girdi. Binance’de komisyon oranları da oldukça düşük. Özellikle bu açıdan tercih edilesi. Ek olarak mobil uygulamaları da oldukça kullanışlı ve bu sayede al-sat yapmak için bilgisayar başında bulunma zorunluluğunuz olmuyor. Şu sıralar işlem başına %0.1 komisyon alınıyor.

Komisyon oranlarının düşük olmasının yanı sıra iyi bir alt yapıya ve stabil bir sisteme sahip. Tüm bu avantajları nedeniyle geçer not alıyor


KuCoin
2018 yılının merkezsiz borsaların yılı olacağı konuşuluyor. Doğrudan bir kişi tarafından kontrol edilememesi yatırımcıların güvenliği açısından büyük önem taşıyor. KuCoin de Çin menşeili, ademi merkeziyetçilik iddiasındaki bir borsa. Borsanın başında daha önce Alibaba Group’da teknik uzman olarak çalışmış olan Michael Gan bulunuyor.

Borsanın ayrıca merkezi olmayan KuCoin Shares adında kendi coini var. Elde edilen komisyon gelirinin yüzde 90’ı bakiyelerinde KuCoin Shares bulunduran sıradan kullanıcılara dağıtılıyor. Ayrıca davet ettiğiniz her üyenin işlemlerinden de komisyon alabiliyorsunuz. Hem kripto para ticareti yaparken kazanıyorsunuz hem de borsa elde ettiği gelirlerden size önemli bir pay veriyor.


Borsa, aynı anda 2 milyon işlem yapabildiğini iddia ediyor. Oldukça büyük bir rakam… KuCoin’in bir başka avantajı ise diğer borsalara henüz girmemiş coin’leri değeri daha düşükken alabiliyor olmanız. Şu anda borsa üzerinde 150’den fazla coin listeleniyor.


Coinbase
Güvenilir yatırımcılar tarafından desteklenen ve milyonlarca müşterinin kullandığı Coinbase, dünyanın en popüler ve en bilinen platformlarından biri. Platform, dijital para biriminin güvenli bir şekilde satın alınmasını, kullanılmasını, saklanmasını ve ticaretini kolaylaştıyor. Kullanıcılar, Android ve IOS’da bulunan bir dijital cüzdan aracılığıyla veya şirketin GDAX yan kuruluşundaki diğer kullanıcılarıyla ticaret yaparak Bitcoin, Ether ve Litecoin alabilirler.

GDAX, şu anda ABD, Avrupa, İngiltere, Kanada, Avustralya ve Singapur’a faaliyet gösteriyor. GDAX ile Coinbase hesabınız arasında para taşımak için herhangi bir transfer ücreti ödemiyorsunuz.


Ancak Coinbase, Türkiye üzerinden alım-satıma izin vermiyor. Gelecekte açar mı, bilinmez. Türkiye’den sadece Bitcoin cüzdanını kullanabiliyorsunuz.


Bittrex
Herhalde hiçbir borsada Bittrex’teki kadar coin çeşidi yoktur. Borsada şu sıralar 274 adet birbirinden ayrı coin listeleniyor. Bu sayı her geçen gün daha da artıyor.

ABD merkezli borsa sade bir arayüze ve kolay bir kullanıma sahip. Dünyanın en yüksek hacimli borsaları arasında 4. sırada yer alıyor.


En iyi Bitcoin borsaları listesi için seçtiklerim bu şekildeydi. Sizin de tecrübe ettiğiniz ve diğer borsalara kıyasla beğendiğiniz farklı borsalar varsa aşağıda bulunan yorum bölümünde belirtebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Teşekkürler

Teşekkürler

Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !