YouTube’da Oyun Oynayarak Nasıl Para Kazanılır

0

 Günümüzde oyun oynayarak para kazanmak popüler bir meslek haline gelmiş durumda. YouTube, Twitch gibi platformlarda canlı yayın yapan kullanıcılar veya video paylaşanlar bu konuda yüksek miktarda para kazanmaktadır. Eğer sizin bir YouTube kanalınız var ve oyun oynadığınızda izleyen pek yok mu? Peki bu konuda ne yapabilirsiniz? Gelin hep beraber inceleyelim.

Kanalı Düzenleyin

Yapmanız gereken ilk adım kanalın görünümünü ve tasarımını düzenlemektir. Bir kanal ne kadar etkileyici bir görünüme sahip olursa bu konuda da o kadar başarılı olursunuz. Kanalın kapağını ve kanaldaki düzeni iyi belirlemelisiniz. En çok ilgi çeken şeyleri kanalın ana sayfasına eklerseniz kanalınızın görüntülenmesi ve abone sayısı daha çok artacaktır.

Video Kapaklarını Güncelleyin

Her video veya yayının kapağını güncel tutmak önemli bir adımdır. Eğer ki bir kapak güzel bir görünüme sahip olmaz ise yani videonun herhangi bir sahnesi olur ise belki kullanıcı ona çok dikkat veremeyebilir. Bundan dolayı yapmanız gereken video kapaklarını ilgi çekici hazırlamak ve video ile alakalı bir görsel kullanmak.

Samimi Sohbet Edin


Yayın esnasında kullanıcıların dikkatini daha fazla çekmek için sohbet edebilirsiniz. Oyun oynarken hem farklı bir konudan konuşun, hemde oyunu oynayın. Ara ara oyunda verdiğiniz tepkiler de kullanıcıların ilgisini çekebilir. Fakat bu tepkiler gerçek tepkileriniz olsun, kullanıcılar samimiyete önem göstermektedir.

Ölçek Yerleştirin

Şimdi size bir yöntem vereceğiz. Bir yayın yapıyorsunuz diyelim. Yayında öylesine boş boş oynuyorsanız pek ilgi çekmeyebilir. İlgi çekmesi için örneğin ekranın sağ kısmına bir ölçek koyun. Ölçek her bir sınırı aştığında bu konuda farklı görevler oluşturun. Örneğin ölçek %20’nin üzerine çıkınca aboneler için bir ev inşa edin. %50 olduğunda apartman, %100 olduğunda gökdelen dikin. Bu ölçek, kullanıcıların ilgisini çekecektir. Bu ölçeği bağış, yorum veya beğeni doldurma şeklinde yapabilirsiniz.

Çekiliş Düzenleyin

  çekiliş düzenlemek, bir kanalın yükselmesindeki önemli etkenlerden birisidir. Çekiliş ne kadar büyük olursa kanaldaki etkileşim de bir o kadar artacaktır. Bundan dolayı kanalda çekiliş düzenlemek kanalın yükselmesinde önemli bir adımdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Teşekkürler

Teşekkürler

Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !