Hes Kodunu istanbul karta ekleme

0

Telefonumuzda E-Devlet mobil uygulama yüklü ise  mobil uygulamadan  ve ya  yandaki  linke  tıklayarak  E- Devlet internet sitesinden e-devlet paneline  ulaşıyoruz. E- Devlet Giriş 
  1. Daha sonra e-devlet arama kısmına  HES Kodu yazıyoruz.
  2. Burada açılan sayfalardan  HES Kodu Üretme ve Listeleme sayfasına tıklıyoruz.

SMS İle HES Kodu Alma 

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023‘e SMS olarak atılır.

Örnek: HES  12345678978 1234 30

Not: Buradaki  paylaşım süresi eğer  bir yolculuk yapacaksanız onun kaç gün süreceği ile alakalıdır. Paylaşım süresi belirtmezseniz HES kodunuz 1 yıllık olacaktır.



İstanbul Karta HES Kodu Ekleme – Eşleştirme İşlemi 

Öncelikle yandaki linke tıklayarak İstanbulkart HES kodu eşleştirme sistemine giriyoruz. https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul/

Yukarıdaki linke tıkladığınızda üstteki görseldeki ekran sizi  karşılayacaktır. Buradaki bilgileri  eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir.  İstanbulkart Kart numarası  kartın ön yüzünde yada  bazı kartlarda arka yüzünde bulunan 6370 ile  başlayan numaradır.  Tüm bilgileri eksiksiz girip Kaydet butonuna basıyoruz.

Daha sonra sizi  aşağıdaki gibi bir pencere karşılayacak




Yukarıdaki pencereyi gördüğünüzde  İstanbul kart ile HES kodu eşleştirmesi  başarı ile tamamlanmış demektir ve başka bir işlem yapmanıza gerek yoktur.





Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Teşekkürler

Teşekkürler

Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !